Op 12 november 2018 meldden we: het Rijk wil een extra buizentrace maken om 4 en mogelijk 7 leidingen voor gevaarlijke chemische vloeistoffen.

Op 29-11 is hierover gepubliceerd in de Limburger.

Die buizen staan al "voorlopig ingetekend" zodat je kan zien dat de buizen via Schoor gaan lopen naar het kanaal. Onder het kanaal door over het industrieterrein Pannenweg, langs de autoweg naar de N275, daar onder de weg door verder naar het noorden.

Hier op Schoor komen de buizen naast de bestaande gasleiding zodat iedereen zelf kan zien waar ze gaan lopen. Kijk maar naar de bekende gele paaltjes van de Gasunie.

De strook van de Gasunie is te smal en dus heeft het Rijk een strook van 70 meter breed aangewezen waarbinnen de buizen moeten komen.

Kijk zelf maar hoe ver ze van huizen en tuinen komen te liggen. Belangrijk daarbij is te weten dat er boven die strook GEEN diepwortelende begroeing mag staan: wat er staat moet weg. Ook mag er geen bebouwing boven de leidingen staan. Wordt geen probleem want ze plannen het er gewoon omnheen. Let op LATER ook geen bebouwing meer mogelijk, ook geen weg of zoiets.

Hoe het is met eventuele zware machines die over het land moeten gaan rijden is nu nog niets te zeggen. Voor onze agrarische buren dus ook iets om over na te denken....

Kortom: geen fijne vooruitzichten.

Deze zorgen hebben we gedeeld met de gemeente en we staan in direct contact met ze.

Inmiddels hebben de zes gemeenten langs het trace (van Maasbracht naar Helmond) gezamelijk een brief naar de minister gemaakt. Ook de provincie Brabant onderschrijft de brief. Limburg echter (nog) niet.

We zijn doende de provincie te benaderen en te bevragen op hun standpunt.

 

We doen dit niet alleen: op Schoor heeft zich een commissie gevormd: Esther Moonen, Corry Franssen, Hans Knapen en Paul Batenburg (voorzitter)

De commissie heeft zich aangesloten bij de intiatiefnemers in Helmond waarbij wij hartelijk zijn verwelkomd. Om de coordinatie vlot te laten verlopen zijn er clustermanagers aangesteld. Voor Limburg is dat Paul.

Om niet dubbele informatie te verspreiden is afgesproken dat die te vinden is op: www.buizenbrandevoort.nl

Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06 13 12 80 58