De buisledingenstrook staat voorlopig gepland volgens de groen gekleurde route op de foto.

Belangrijk om te weten: er IS al een vastgestelde buisleidingenstrook die loopt van Pey naar Tegelen. (Paarse lijn, rechts onder op de foto). De redenen om het indicatieve trace (zoals dat formeel heet, de groene lijn dus) vastgesteld te krijgen als defintieve route blijven ons, maar ook de genoemde gemeentes onduidelijk en daarmee voer voor vragen om te beginnen "Waarom?".

De vraag "waarom" (kort samengevat....)  is inmiddels door 7 gemeentes (Nederweert, Laarbeek, Helmond, Someren, Nuenen, Geldrop-Mierlo en Maasgouw) en de provincie Brabant aan de minister van Binnene\landse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK, Mw drs. K.H. Ollongren) gesteld. Belangstellenden kunnen de brief opvragen via belangen @ bvschoor.nl

Samen met Buizen Brandevoort heeft Buurtvereniging Schoor zich ingespannen om het zo op de politieke agenda's te krijgen.

In Helmond en Stiphout zijn bewoners aan het trace huis aan huis geinformeerd. In Nederweert gaat dat een dezer dagen ook gebeuren. Klik hier voor het huis aan huiis bericht met daarin meer details.

Hierna een meer gedetailleerde beelden van de route.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Via Schoor loopt het trace naar het kanaal, gaat daar onderdoor en langs de bedrijven naar de N275 om vervolgens daar langs de Randweg West noorderlijk verder te gaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanuit het zuiden loopt het trace via Ell naar Swartbroek, onder de Roermondseweg door naar het noorden. Bij Schoor komt het trace Nederweert binnen.