Jouw wijk, jouw thuis

Niemand kent jouw wijk beter dan jij. Het is niet zomaar een verzameling huizen. Het is een plaats waar je thuis bent, je hond uitlaat, met je kinderen speelt, elkaar helpt, je hobby beoefent, … Kortom, een plaats waar mensen leven, waar jij leeft.

 

Een leefbare wijk is een fijne wijk. Zwerfafval past hier dus niet bij. Het is vies, het verpest het straatbeeld en je beleving van je omgeving. Bovendien is het slecht voor het milieu. Kortom: zwerfafval heeft geen plaats in jouw wijk, maar het zwerft er wel rond.

Samen voor schoon

Gelukkig kun je samen met je buren, vrienden, teamgenoten, etc. in actie komen om het zwerfafval uit jouw wijk te verwijderen, tijdens de landelijke burendag. Deze valt dit jaar op:

Zaterdag 22 september 2018

Doe mee en win: Meld je aan op onze 1001 buurt app of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Samen steek je een paar uur flink de handen uit de mouwen. Al het zwerfafval wordt verzameld in grote zakken en opgehaald door de gemeente. Je wint in ieder geval een schone wijk, maar er wordt met de Afvalbingo ook nog een mooie prijs verloot onder de deelnemers! Wie weet wordt jouw harde werk dus wel dubbel beloond!

Deze actie vindt op verschillende plekken doorheen de gemeente plaats. Kijk naar het overzicht hieronder om te zien waar u het best aan kunt sluiten. Bij de verzamellocatie kunt u materialen ophalen en aan het einde van de dag weer inleveren. Hier worden ook de volle zakken verzameld.

Budschop                               Prio Verve

Verzamellocatie:                    Gutjesweg 2 in Nederweert

Ospel                                      Gemeenschapshuis Haaze-Hoof

Verzamellocatie:                    Aerthijsplein 3 in Ospel

Ospeldijk                   

Verzamellocatie:                    Zandstraat (tussen nummer 12 en 14) in Ospeldijk

Eind                                        Gemeenschapshuis Reigershorst

Verzamellocatie:                    Pastoor Maesplein 13 in Nederweert-Eind

Nederweert centrum                       Ontmoetingscentrum De Gunnerij

Verzamellocatie:                    Lambertushof 2 in Nederweert

Schoor                                              

Verzamellocatie:                    Roeventerschans 1 in Nederweert

Tweets:

Doe op burendag samen iets moois in je buurt! Schrijf je in voor de opschoondag op zaterdag 22 september en maak kans op een mooie prijs uit de Afvalbingo. Kijk op http://onsburo.eu/burendag-op-22-september-2018/ 

Jij wil toch ook dat je buurt een fijne plaats is om te wonen? Doe mee met de opruimactie en de Afvalbingo tijdens de nationale burendag op 22 september en maak nog kans op een mooie prijs ook! Kijk op http://onsburo.eu/burendag-op-22-september-2018/