Dode vosOp 15 februari 2015 werd deze dode vos aangetroffen op een akker in de buurt van de Schoorkuilen. Het leek er op dat het dier niet was geschoten of aangereden.Geen bloed of uitwendige beschadiginegen te zien. Wat te doen? Laten liggen en de natuur haar werk laten doen of weg laten halen? De dierenambulance gaf uitkomst: ze kwamen om te kijken wat doen. Laten liggen bleek geen optie vanwege de vele honden en wandelaars. In een grote plastic zak werd het dier mee genomen. De medewerkers van de ambulance wisten te vertellen dat dit soort ruimingen van kadavers tot hun, betaalde, taak hoort. De gemeente vergoedt bepaalde kosten, zeker als er meer bekend is van de melder. In dit geval werden de naam en andres gegevens van de melder genoteerd zodat met zijn handtekening eronder gedeclareerd kan worden.

Help de Dierenambulance: 06-112 95 306

Vogelwerkgroep Nederweert

De Schoorkuilen, maar ook de akkers eromheen, trekken in alle seizoenen veel verschillende vogels. Vogelwerkgroep Nederweert is regelmatig in onze contreien aanwezig en geeft dan ook graag informatie. Zeer leerzaam om dan van de kenners te horen wat er zoal vliegt en landt bij ons in de buurt.

Klik op de naam hiervoor in de tekst en je komt in een apart venster bij hun site.

Speciaal brengen we hun Vogelcursus 2015 onder de aandacht. Deelnemers uit onze buurt willen we vragen ons hun ervaringen en waarnemingen te vertellen. We zijn benieuwd.