Beste bewoners van Schoor

Hierbij enkele foto's van de beukenboom op Schoor tegen over het kapelletje die de Gemeente Nederweert gaat verwijderen. Deze boom moet helaas geveld worden omdat deze onder aan de voet een rotte plek heeft. Deze rotte plek wordt ieder jaar meer en tast de vitaliteit van deze boom aan. Het kan zomaar zijn dat deze bij een stevige wind omwaaid en dus een gevaar vormt.

Gevolg hiervan is dat Schoor minder groen wordt maar ook het aanzien van de omgeving kaal wordt. Waar wij als Bomen Stichting Nederland en Stichting Groen Weert ook op willen wijzen als deze boom weg is dat het optisch lijkt of de weg breder wordt en dat er harder gereden zal worden op deze plek. Aan de andere zijde van de straat staat ook een beuken boom en deze samen zorgen voor een versmallend effect zodat het verkeer zijn snelheid matigt. 

Wij hebben Bram Rulkens van de Gemeente Nederweert gevraagd om deze boom te vervangen voor een nieuwe en desnoods een stuk van de sloot te dempen zodat de nieuwe boom meer ruimte krijgt. 

Onze vraag is dan ook of jullie van BV Schoor ons daarin willen ondersteunen en onze gemeente Nederweert om herplant willen vragen.  
--
Groeten 

Gerard Derksen namens Bomenstichting Nederland en Stichting Groen Weert