Kraan, Roeven en Schoor: Informatie en wetenswaardigheden

Windmolens BLOG

Bijdragen aan dit BLOG kunnen worden gemaild aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U ontvangt een bevestiging van ontvangst van uw mail waarna wij u laten weten wat onze reactie is.

Beste Dirk,

Je uitgebreide serie "windmolens gezien vanuit Schoor, Roeven en Kraan"

heb ik met grote interesse bestudeerd.

Complimenten voor je werk en je neutrale benadering.

Het laatste woord is nu aan  . . . .?

afz. Jan van de Kam,

Wessemerdijk 9

Van: Henk Van de Loo <Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.>
Datum: 29 december 2017 16:34:08 CET
Aan: Schouwsmolen Joost vd Stappen <Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.>
Kopie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., petergloudi <Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.>, Peter Ramaekers <Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.>, jan scholts <Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.>
Onderwerp: Antw.:⁨ ter info: Visualisatie Windmolens⁩

Hallo Joost,

De impressie op de website van bv Schoor is in die zin niet te vergelijken met onderstaande impressies omdat de gezichtshoek niet met elkaar te vergelijken zijn. De twee foto’s in de bijlagen zijn wel vergelijkbaar|: de foto met de forse masten lijken mij meer de werkelijkheid benaderen dan de fotonet de iele masten.

Ik zie in de onderstaande tekst geen rare dingen staan. Verder een leuk programma om mensen te laten zien wat ze kunnen verwachten

Groetjes

Henk 

 

Op 29 dec. 2017, om 13:48 heeft Schouwsmolen Joost vd Stappen <Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.> het volgende geschreven:

Beste Paul,

Dirk Winker heeft een mooi rapport opgesteld. Ik denk dat hoogtes best goed overeen komen. Maar de gekozen turbine is wel erg fors uitgevoerd. Defensie zal nooit akkoord gaan met zo’n lompe machine, aangezien die de radar te zeer zou verstoren.

Ik beschik sinds kort over een professioneel programma, dat ongeveer hetzelfde doet als wat Dirk heeft gedaan: met google-earth/maps/street combineren. Het programma heet ‘Windplanner’ en werkt met realistische turbines. 

Hoewel mijn computer te ‘licht’ is voor een perfecte werking van het programma kan ik als voorbeeld wel een plaatje delen, wat dichtbij foto 19A van Dirk is ‘genomen’ met Windplanner (nabij Kraan 21A). 

Je ziet dan de verschillen. Zie de bijlagen!

Bij de volgende informatie-avond willen we het programma beschikbaar hebben om iedereen het zicht vanuit zijn/haar woning te laten zien.

Groeten,

Joost van der Stappen,

Projectleider Windpark Weert

Vanuit WeertEnergie

Hieronder beantwoord ik jouw email van 13-7-2017, namens Coöperatie WeertEnergie.

Jouw vragen en ons antwoord:

Aan Weert Energie is een update gevraagd nav de presentatie  aan onze buurtgenoten:

In maart is het eea gepresenteerd onder andere over de windmolens in het gebied “de grijze heide”.

Is het mogelijk een update te krijgen over :

  • De afspraken met de grondeigenaren
  • Is de intentieverklaring ondertekend door de eigenaren en ??
  • Is de gemeente gevraagd voor de planologische medewerking?
  • Hoe staat het met de benodigde vergunningen en kan daar een tijdspad bij worden aangegeven.
  • Zijn er wijzigingen geweest in de normen zoals voor afstanden tot bedrijven en woningen (100 resp 500 meter of is dat 1000 / 1200 meter?).
  • Zijn er overheidsregelingen gewijzigd of nieuw tav de oprichting en exploitatie van windmolens.
  • Hoe hoog worden de windmolens?
  • Wat zijn de criteria voor geluidsoverlast ( < 60db, gemeten aan de voordeur?)
  • Is er al wat meer te vertellen over het aangekondigde natuuronderzoek?
  • Mocht de natuur een belemmering vormen is er dan al iets te zeggen over “wat dan”? ( wijziging / verschuiving geplande locatie?)

Zodra er antwoord is houden we jullie op de hoogte,

met vriendelijke groet,

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Beste inwoners van Schoor,

Op verzoek van Elly Scheepers willen we u graag informeren over onze plannen om langs de A2 aan de kant van Weert drie windturbines te plaatsen.

Wij – WeertEnergie – zijn een burgercoöperatie die als doel heeft om eigen duurzame energie op te wekken en te leveren in Weert. Zie www.weertenergie.nl

Een van de projecten die we samen met de inwoners van Weert willen realiseren is het windpark langs de A2. De ontwikkeling van het project doen we samen met de regionale energiecoöperaties Leudal Energie, Peel Energie, Neweco (Nederweert), en Zuidenwind onder ons samenwerkingsverband REScoop Limburg. REScoop Limburg werkt daarbij nauw samen met de lokale en regionale overheid onder het principe dat revenuen van ieder windpark moeten terugvloeien in de lokale economie.

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 16 maart a.s. vanaf 19.30 uur . Inloop vanaf 19.00 uur. De bijeenkomst wordt bij u in het schietsportcentrum gehouden.

Ik hoop u allen te mogen begroeten,

Met vriendelijke groeten,
Peter Gloudi
Voorzitter WeertEnergie