Kraan, Roeven en Schoor: Informatie en wetenswaardigheden

Van: Henk Van de Loo <Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.>
Datum: 29 december 2017 16:34:08 CET
Aan: Schouwsmolen Joost vd Stappen <Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.>
Kopie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., petergloudi <Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.>, Peter Ramaekers <Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.>, jan scholts <Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.>
Onderwerp: Antw.:⁨ ter info: Visualisatie Windmolens⁩

Hallo Joost,

De impressie op de website van bv Schoor is in die zin niet te vergelijken met onderstaande impressies omdat de gezichtshoek niet met elkaar te vergelijken zijn. De twee foto’s in de bijlagen zijn wel vergelijkbaar|: de foto met de forse masten lijken mij meer de werkelijkheid benaderen dan de fotonet de iele masten.

Ik zie in de onderstaande tekst geen rare dingen staan. Verder een leuk programma om mensen te laten zien wat ze kunnen verwachten

Groetjes

Henk 

 

Op 29 dec. 2017, om 13:48 heeft Schouwsmolen Joost vd Stappen <Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.> het volgende geschreven:

Beste Paul,

Dirk Winker heeft een mooi rapport opgesteld. Ik denk dat hoogtes best goed overeen komen. Maar de gekozen turbine is wel erg fors uitgevoerd. Defensie zal nooit akkoord gaan met zo’n lompe machine, aangezien die de radar te zeer zou verstoren.

Ik beschik sinds kort over een professioneel programma, dat ongeveer hetzelfde doet als wat Dirk heeft gedaan: met google-earth/maps/street combineren. Het programma heet ‘Windplanner’ en werkt met realistische turbines. 

Hoewel mijn computer te ‘licht’ is voor een perfecte werking van het programma kan ik als voorbeeld wel een plaatje delen, wat dichtbij foto 19A van Dirk is ‘genomen’ met Windplanner (nabij Kraan 21A). 

Je ziet dan de verschillen. Zie de bijlagen!

Bij de volgende informatie-avond willen we het programma beschikbaar hebben om iedereen het zicht vanuit zijn/haar woning te laten zien.

Groeten,

Joost van der Stappen,

Projectleider Windpark Weert

Vanuit WeertEnergie