Zoeken

Op diverse plaatsen staat rechts onder de grote foto van Schoor het vak Zoeken. (Niet zichtbaar?: klik op "Informatie....." (rechts boven, onder de brede foto) en het Zoekvak verschijnt) Wanneer je daar een woord invoert en op "Enter" (of "Return") drukt wordt er binnen de site gezocht naar overeenkomsten.

De gevonden "treffers" worden in een soort samenvatting gepresenteerd.
Klik op de gewenste samenvatting en je krijgt te zien wat je zocht.

Krijg je teveel of niet wat je zocht: gebruik dan bijvoorbeeld meerdere / andere woorden en klik dan ook op "Exacte zin". Hiermee zorg je dat het systeem niet naar de losse woorden zoekt maar de woorden (de zin) die je opgegeven hebt.

De Buurtblaedjes zijn op een bijzondere manier opgenomen: elke uitgave is te vinden in de vorm van een PDF en daarbij in eenvoudige tekst. Die eenvoudige tekst is extra omdat het zoeken in een PDF voor sommigen wat moeilijk is.

Wanneer je de betreffende PDF op je scherm hebt staan kan je wel in die PDF zoeken. Gebruik hiervoor de standaard zoekmethode ctrl-f  (control en tegelijk op "f" drukken). Onderaan je scherm verschijnt er dan een vak waarin je je trefwoord weer in kan vullen. Als je dan op enter drukt (of volgende) springt de aanwijzer direct naar het gezochte stukje tekst.

 Snel naar boven scrollen

Wanneer je het scherm naar beneden moet scrollen verschijnt er rechts onderaan een pijl-symbool "naar boven". wanneer je daar op drukt springt het scherm weer op de begin stand: helemaal boven aan.