Keramiek op Schoor

 28 juni 2023

Mijn naam is Marianne Rijvers en ik woon sinds 2009 op de Liskeshoeve, gelegen aan de Liskesweg 2a op Schoor. In 2017 ben ik aan de Kunstacademie in Maasmechelen (B) gestart met de opleiding keramiek. Het was liefde op het eerste gezicht, omdat er zoveel samenkomt in deze kunstvorm: ambacht en techniek, ruimtelijke vorming, kleur, en het uitdrukking geven aan een eigen verhaal.

In juni 2023 ben ik als één van vier laureaten afgestudeerd met het werk “Anthomaren”. Letterlijk vertaald betekent dit “Bloemen van de Zee”. Dit werk is een ode aan de schoonheid en kwetsbaarheid van de aarde en haar natuur, en tegelijkertijd een pleidooi om onze natuurlijke leefomgeving te (her)waarderen en respecteren.

In 2023 doe ik mee aan de Nationale Keramiekprijs.

Websites: www.liskeshoeve.nl / www.nationalekeramiekprijs.nl