Sint Maarten

 10 december 2023

Vrijdag 10-11-2023 aanvang 18:00 uur.

De weersverwachting was hetzelfde als al vele dagen daarvoor; regen, regen en nog eens regen. Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind, want juist tussen 18:00 en 19:00 uur was het een beetje droog.  Een paar mensen van het buurtbestuur bakten een grote stapel wafels en een paar lekkere cakes. Ook werd er gezorgd voor warme chocomelk, glühwein, koffie en thee.

De Sint-Maartenshoop lag dit jaar weer op de akker van de familie Crins op Roeven. Eric van der Putten zorgde ervoor dat de hoop werd opgebouwd en hij kreeg ondanks de slechte omstandigheden toch een heel mooi vuur brandend. Zo’n 25 buurtgenoten trotseerden het slechte weer, kwamen zich warmen aan het mooie vuur en lieten zich de wafels en de cake goed smaken. Ook de warme dranken waren erg welkom, vooral de glühwein vond gretig aftrek! De kinderen en ouders genoten van de warmte en magie van het vuur tot de regen zo erg met bakken uit de hemel viel dat iedereen zich gauw huiswaarts spoedde.

Erik, Doretti en Gonny Crins hartelijk dank, dankzij jullie bereidwilligheid en inzet hebben we toch een mooi Sint-Maartensfeest gehad.